LONG LIVE THE MUSIC
Bun venit pe Long Live The Music! Speram sa te distrezi!

Inregistreaza-te acum pentru avea acces la sectiunea Download. (download free movies)

Muzica ajunge din difuzoare pana-n sange![/center]

Eragon___

In jos

default Eragon___

Mesaj Scris de CristiBoss la data de Dum Sept 27, 2009 8:10 pm

Eragon este un roman fantasy scris de Christopher Paolini, şi primul volum din Ciclul Moştenirea, stabilit în lumea fantastică Alagaësia. Eragon ne spune povestea unui băiat de fermier, pe nume Eragon şi a dragonului său, Saphira. La început, Eragon găseşte o piatră albastră, minunat şlefuită, în Şiră, un lanţ muntos de lângă casa lui. Câteva zile mai târziu, băiatul descoperă că piatra lui este de fapt un ou, când un dragon iese deodată din ea în mijlocul nopţii. Eragon îl numeşte pe dragonul său Saphira, un nume pe care îl învaţă de la Brom, povestitorul satului. După ce Saphira iese din ou pentru Eragon în primele captole, Regele Galbatorix îşi trimite servitorii (inclusiv cei doi Ra'zac, Urgalii, şi umbra Durza) după eroii noştrii, în efortul de a-i prinde şi ucide. Cei doi fug din satul lor de baştină, Carvahall, şi pornesc într-o serie minunată de aventuri.

Eragon a fost a treia, cea mai vândută carte pentru copii din 2003, a doua cea mai vândută carte a anului 2005, şi a fost plasată în New York Times Best Seller List pentru 121 de săptămâni. A fost adaptată într-un film cu acelaşi nume, Eragon, publicat pe 15 Decembrie 2006.

Eragon trăieşte împreună cu unchiul Garrow şi vărul său Roran la o fermă, în împrejurimile unui sat numit Carvahall. În timp ce vâna prin Şiră, un mare lanţ muntos, Eragon este surpins să vadă o piatră albastră, mare şi şlefuită care apare de nicăieri în faţa sa. Câteva zile mai târziu, Eragon ia parte la naşterea unui pui de dragon care iese din „piatră”, şi îşi dă seama că e de fapt un ou de dragon. Eragon îi dă dragonului numele de Saphira. El creşte dragonul în secret până când doi dintre servitorii Regelui Galbatorix, Ra'zac, vin în Carvahall pentru a căuta oul. Eragon şi Saphira reuşesc să scape ascunzându-se în pădure, dar Garrow este rănit de moarte şi casa şi ferma sunt arse şi distruse. După ce Garrow moare, Eragon nu mai are nici un motiv pentru a rămâne în Carvahall, aşa că pleacă după cei doi Ra'zac, căutând răzbunare pentru distrugerea casei sale şi moartea unchiului său. Este asistat de Brom, un bătrân povestitor, care insistă să-l ajute pe el şi pe Saphira.

Eragon devine un Cavalar al Dragonului prin legătura sa cu Saphira. În timpul călătoriei, Eragon învaţă Limba Străveche, să folosească magia şi să se lupte cu sabia şi multe dintre obiceiurile Cavalerilor de la Brom. Călătoriile lor îi duc în Teirm, unde reuşesc să le ia urma celor Ra'zac, care s-ar afla în sudul oraşului Dras-Leona. Înainte să plece din Teirm lui Eragon îi este prezis viitorul de o vrăjitoare pe nume Angela, care îl avertizează de multe pericole. Odată ajunşi în Dras-Leona, reuşesc să se infiltreze în oraş, dar Eragon îi întâlneşte pe cei doi Ra'zac mai târziu într-o catedrală din oraş şi e forţat să fugă. Deşi Brom şi Eragon reuşesc să scape, tabăra lor este luată prin surprindere de duşmai în acea noapte. Deşi un străin numit Murtagh, îi salvează, Brom este grav rănit şi moarte la scurt timp după aceea — dar nu înainte de a-i arăta lui Eragon că o data a fost şi el Cavaler, însă dragonul său, pe care îl chema tot Saphira, i-a murit.

Murtagh devine noua companie a lui Eragon. Cei trei călătoresc apoi în Gil'ead, un oraş în care ar trebui să afle informaţii despre cum să ajungă la Vardeni, un grup de rebeli care se luptă cu Galbatorix. În timp ce aştepta lângă Gil'ead, Eragon este capturat, adormit şi întemniţat în aceeaşi închisoare în care este ţinută o femeie care i-a tot apărut lui Eragon în vise. Când băiatul evadează, descoperă că ea este o elfă. Murtagh şi Saphira concep un plan şi Eragon scapa cu elfă cu tot. În timpul evadării Murtagh şi Eragon se luptă cu o Umbră - un vrăjitor posedat de spirite malefice - numit Durza. Murtagh străpunge Umbra cu o săgeată, drept în frunte, şi aceasta dispare într-un nor de praf.

După evadare, Eragon contactează elfa inconştientă telepatic şi află că numele ei e Arya. Ea i mai spune că a fost otrăvită şi că doar o poţiune care se află la vardeni o poate slava. Arya îi arată lui Eragon o amintire prin care călătoreşte la vardeni, astfel băiatul aflând drumul; vardenii se aflau într-un oraş numit Tronjheim, care este situat în muntele Farthen Dûr, ascuns printre Munţii Beor. Eragon, Saphira, şi Murtagh pleacă în căutarea vardenilor, pentru a o salva pe Arya şi pentru a scăpa de furia lui Galbatorix. Când ajung în Farthen Dûr, Eragon este condus către liderul vardenilor, Ajihad. În timpul întâlnirii, băiatul află că oul Saphirei a fost în posesia Aryei, pănă când ea a căzut într-o ambuscadă în timp ce îl transporta. I se spune apoi că Durza nu a fost ucis de către săgeata bine ţintită a lui Murtagh, pentru că o umbră nu poate fi ucisă decât străpungând-o în inimă.

Grupul se odihneşte în sfârşit, deşi nu pentru mult timp, pentru că o inavzie a Urgalilor este anunţată. Când bătălia începe, vardenii şi piticii sunt puşi în faţa unei armate numeroase de urgali, condusă de Durza şi de Galbatorix. În timpul luptei, Eragon dă ochii cu umbra din nou. Băiatul este rănit serios în momentul în care sabia umbrei ăi despică spatele. Durza este gată să îl prindă pe Eragon şă să i-l ducă lui Galbatorix, când Saphira şi Arya îi distrag atenţia umbrei îndeajuns de mult pentru ca Eragon să-l străpungă pe Durza în inimă. După moartea lui Durza, urgalii sunt eliberaţi de sub o vrajă creată de umbră, şi se luptă încep să se lupte într ei. Vardenii profită de avantajă şi contraatacă. În timp ce Eragon este inconştient, un străin îl contactează cu ajutorul minţii şi îi spune să vină în tărâmul elfilor pentru învăţătură.

_________________

avatar
CristiBoss
Administrator
Administrator

Numarul mesajelor : 76
Data de inscriere : 06/09/2009
Varsta : 24
Localizare : Bucuresti

Fisa de membru
Reputatie:
100/100  (100/100)
Dispozitie: Hungry
Stil: Diverse

http://www.imeem.com/cristi-ionut

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum